Bavorský regulátor otvírá kapacitu v DAB+ multiplexech pro nového hráče

14. srpen 2018

Pokrytí bude zajišťovat mimo jiné i zcela nová digitální síť pro oblast Allgäu na jihu spolkové země. Celkově si má nová stanice sáhnout až na 61 % území Bavorska.

Volnou kapacitu hned v několika digitálních rozhlasových multiplexech v Bavorsku vyhradí tamní mediální regulátor BLM novému hráči. Vyplývá to z informací, které byly publikovány na jeho webu. Jde konkrétně o digitální sítě v Mnichově (kanál 11C), Norimberku (kanál 10C), Augsburgu (kanál 9C), Ingolstadtu (kanál 11A) a do budoucna i v Allgäu (kanál 8B). V poslední zmíněné lokalitě bude DAB+ multiplex spuštěn letos na podzim.

Právě u DAB+ multiplexu pro Allgäu uvádí bavorský regulátor, že její zkušební vysílání bude zahájeno ještě v prosinci letošního roku, do ostrého provozu má tato síť přejít v lednu 2019. Složení distribučního mixu prostřednictvím DAB+ má zajistit pokrytí 45 % indoor (uvnitř budov), 61 % portable outdoor (venkovní příjem) a 48 % mobilní příjem. Aktuální informace budou později dostupné na webu www.dabplus.de a v mediálních výstupech regulátora.

autor: lukpo
Spustit audio

Související