Bavorský rozhlas přidá do dvou DAB+ multiplexů další regionální verze stanice Bayern 1

24. červen 2020

Veřejnoprávní vysílatel zároveň potvrdil, že pokrytí signálem bude zlepšeno ve čtyřech regionech, konkrétně Dolních Francích, Horních Francích, Horní Falci a Dolním Bavorsku.

Bavorský veřejnoprávní rozhlas plánuje v následujících týdnech učinit další změny na poli pozemního digitálního rádia DAB+. Od 1. července bude součástí multiplexů Niederbayern a Oberpfalz regionální verze Bayern 1 Mainfranken, naopak v regionu Mittelfranken se objeví nově Bayern 1 Oberbayern. Hlavním vzkazem pro majitele digitálních rádií je však plánované spouštění dalších vysílačů, jejichž počet by měl vzrůst z dosavadních 66 pro celozemský kanál 11D na 74.

Veřejnoprávní vysílatel potvrdil, že pokrytí signálem bude zlepšeno ve čtyřech regionech, konkrétně Dolních Francích, Horních Francích, Horní Falci a Dolním Bavorsku. Na přelomu podzimu a zimy by měl být spuštěn signál z kót Ebern, Gemünden, Schweinfurt, Pfreimd, Rotthalmünster a Mallersdorf. Nejblíže je tento krok plánován pro Kronach v Horních Francích – 26. června. Od 23. července bude možné naladit signál multiplexu Niederbayern i z vysílače Kelheim.

autor: lukpo
Spustit audio

Související