Podpora státu má bavorské regionální stanice udržet po koronavirové krizi v DAB+

8. červen 2020

Finanční injekce má mimo jiné zajistit zachování rozmanité programové nabídky i v době koronakrize a další postup rozhlasové digitalizace. V Bavorsku funguje celá řada regionálních i lokálních sítí.

Koronavirové krize pochopitelně dopadla i na bavorská média a fatální by mohla být zejména pro menší hráče, regionální média – včetně rozhlasových stanic působících na platformě pozemního digitálního rádia DAB+. Předejít by tomu měla finanční pomoc státu až ve výši pěti set tisíc eur, tedy v přepočtu okolo 13 milionů korun. Informoval o tom portál Digitalfernsehen.de. „Demokracie potřebuje silná média, objektivní zpravodajství a rozmanitost,“ konstatoval v pátek Florian Hermann (CSU), ministr pro mediální záležitosti.

Finanční injekce má mimo jiné zajistit zachování rozmanité programové nabídky i v době koronakrize a další postup rozhlasové digitalizace. Bavorsko je německou spolkovou zemí, kde se technologii DAB+ daří nejvíce. Kromě celoplošné sítě DR Deutschland zde funguje sedm zemských a regionálních multiplexů a řada lokálních ve městech, jako je Augsburg, Norimberk, Ingolstadt nebo Mnichov. Na rozhlasové digitalizaci se zde podílejí jak veřejnoprávní tak i komerční hráči včetně těch největších – BR a Antenne Bayern.

autor: lukpo
Spustit audio

Související