Bavorský rozhlas spustil dva nové DAB+ vysílače v regionu Dolní Franky

2. prosinec 2021

Od středy 13. října jsou v provozu dva nové DAB+ vysílače Bavorského rozhlasu v regionu Unterfranken, a to konkrétně v obcích Ostheim vor der Rhön a Zeil am Main. V dotčených oblastech je nově k dispozici nejen příjem kanálů 11D Bayern a 10A Unterfranken, ale také se zlepšuje pokrytí uvnitř budov, tzv. indoor.

Pro příjem nových multiplexů je pochopitelně vyžadováno rádio s podporou technologie DAB+. Bavorský veřejnoprávní rozhlas doporučuje, že stačí vyhledat stanice automaticky a ty se následně uloží. Celobavorská nabídka DAB+ (multiplex Bayern) je vysílána na kanálu 11D, regionální nabídka v Dolních Frankách (Unterfranken) na kanálu 10A.

Folková a dechovková stanice BR Heimat je mimo jiné dostupná ve špičkové kvalitě právě přes DAB+. Tematický program se během velmi krátké doby vypracoval v nejúspěšnější digitální okruh Bavorského rozhlasu. Další digitální rozhlasové programy jako BR Schlager nebo PULS, kanál událostí BR24live a dopravní BR Verkehr a známé vlny Bayern 1, Bayern 2, Bayern 3, BR-Klassik, BR24 i privátní stanice jsou taktéž součástí nabídky DAB+.

V celém Bavorsku se vysílací síť DAB+ na kanálu 11D zprovozněním nových vysílačů rozšířila v polovině října na 74 míst. To znamená, že 94,6 procent lidí v Bavorsku má nyní zajištěn příjem DAB+ v režimu indoor (uvnitř budov). Mobilní příjem, tedy v autě a venku, má 98,6 procent populace. Dálnice jsou pokryty již ze 100 procenta.

autor: lukpo
Spustit audio

Související