Digitální rádio DAB+ má v Bavorsku již 42 procent populace, každý den ho poslouchá více než čtvrtina lidí

12. srpen 2021

Obliba digitálního rozhlasového vysílání DAB+ v sousedním Bavorsku dlouhodobě roste. Potvrzuje to aktuální výsledky poslechovosti, které zveřejnil na svém webu mediální regulátor BLM. DAB+ přijímač vlastní již 42 procent populace, 26,6 procenta lidí toto rádio zapíná pravidelně každý den.

Realizátorem Funkanalyse Bayern 2021, jak se průzkum oficiálně jmenuje, je společnost Kantar, která ho provádí na reprezentativním vzorku více než 23 tisíc lidí starších 14 let. Stejně jako v České republice i v Bavorsku bylo rádio v období pandemie důležitým zdrojem informací. Rozhlas jako médium ovšem narážel na rostoucí podíl konkurenčních platforem, jako jsou podcasty nebo streamování hudby přes služby typu Spotify.

Předseda BLM Siegfried Schneider podtrhl důležitou roli regionálního vysílání. Místní stanice v období krize prezentovali svou nezastupitelnou pozici. Nejposlouchanějším rádiem v Bavorsku je dlouhodobě privátní Antenne Bayern, následovaná veřejnoprávním okruhem Bayern 3 a Bayern 1. V sousední německé spolkové zemi jsou již všechny rozhlasové stanice k dispozici jak v analogovém pásmu VKV/FM, tak i na digitální platformě DAB+.

Detailní statistiky o DAB+ v Bavorsku přináší prezentace níže na stranách 75 až 83.

autor: lukpo
Spustit audio

Související