Bezplatnou nabídku programů ve službě Rakuten TV rozšířila ukrajinská televize ICTV HD

11. březen 2022

Nabídku programů vzhledem k válce na Ukrajině rozšiřuje i provozovatel japonské streamingové služby Rakuten TV. Počet bezplatných stanic rozšiřuje také pro české diváky o tamní televizi ICTV. Stejně jako ostatní kanály i tento je k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu.

Stanice je zařazena na samotném konci televizních programů mezi dalšími zpravodajskými kanály. Japonská společnost Rakuten tímto krokem jasně reaguje na již více než 14 dní trvající válečný konflikt na Ukrajině. Doposud byly divákům v bezplatné nabídce k dispozici stanice Euronews, Africanews, Ticker News a The Guardian. Šířeny jsou i některé zpravodajské kanály lifestylového typu, které se však dění na Ukrajině spíše nevěnují.

„ICTV je první národní nevládní kanál na Ukrajině. Náš postoj je jasný: pracujeme pro lidi, uvědomujeme si, že důvěra diváků musí být oprávněná. Jsme vděční všem, kteří nás podporovali, kteří nám věřili, a především těm, kteří nás měli rádi. Kanál preferují mladí muži, kteří žijí ve šťastných rodinách, kde manželka nebo přítelkyně sdílí jejich volbu, alespoň, co se televizního vkusu týče. To ale neznamená, že nás ženy nesledují,“ uvádí provozovatel.

autor: lukpo
Spustit audio

Související