Slovenská zpravodajská televize JOJ 24 získala licenci, bude bezplatně v pozemním vysílání

9. březen 2022

Skupina JOJ Media House připravuje v blízké době spuštění vlastního zpravodajského kanálu. Stanice JOJ 24 bude k dispozici bezplatně i v pozemním digitálním vysílání na Slovensku, přeshraničním zásahem tamních vysílačů ji tak bude možné zachytit i na českém území.

Čtěte také

JOJ 24 získala licenci na posledním zasedání Rady pro vysílání a retransmisi (RVR), slovenské obdoby Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Oprávnění se konkrétně týká celoplošné digitální distribuce, tedy DVB-T, případně DVB-T2. Mluvčí RVR Lucie Michelčíková portálu Digitální rádio sdělila, že záměrem provozovatele TV JOJ je šířit novou stanici v některém z celoplošných multiplexů na Slovensku. Půjde o klasický zpravodajský kanál v režimu 24/7.

„V kontextu mezinárodní situace a dění na Ukrajině nám byl prezentovaný záměr, že chtějí spustit tuto stanici co nejdříve,“ uvedla k termínu zahájení vysílání Michelčíková. Licence říká, že 80 % programu má tvořit samotné zpravodajství, 10 % politika a 10 % ostatní formáty. Na Slovensku fungovala dlouhou dobu pouze jediná zpravodajská televize, kterou je komerční TA3. Z důvodu války na Ukrajině však svůj kanál :24 spustila i veřejnoprávní RTVS. S projektem však počítala prozatím pouze na 14 dní, tedy do pondělí 14. března.

autor: lukpo
Spustit audio

Související