Borovského televize Galerie žádá o terestrickou licenci vysílací radu

8. říjen 2018

Programovou pozici už má od začátku října připravenou nová stanice v Regionální síti 7, kterou provozuje jedna z firem podnikatele Radima Pařízka.

Nová celoplošná televize Galerie, kterou se svým týmem chystá zkušený slovenský mediální manažer František Borovský, žádá Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o udělení potřebné licence. Ta se bude konkrétně vztahovat na šíření signálu prostřednictvím terestrických vysílačů. Galerie už má připravenou programovou pozici v Regionální síti 7 společnosti Progress Digital, za níž stojí ostravský podnikatel Radim Pařízek.

Jako žadatele licence v současné době eviduje vysílací rada společnost FBC Media, respektive její odštěpný závod, tedy prakticky organizační složku. Jediným společníkem a zároveň jednatelem zmíněné firmy je právě František Borovský. Sídlo firmy je na Dvořákově nábřeží v Bratislavě, proto není společnost zapsaná v českém, ale slovenském Obchodním rejstříku. O udělení licence pro novou televizi bude RRTV rozhodovat na některém z příštích zasedání.

autor: lukpo
Spustit audio

Související