Kdo stojí za novou televizí Galerie? Ochrannou známku si registruje zkušený mediální manažer

2. říjen 2018

Programová pozice chystané televize se objevila včera v Regionální síti 7, který patří společnosti Progress Digital. Zaměření této stanice prozatím není známé.

Český televizní éter by měla v horizontu několika měsíců obohatit nová tematická stanice Galerie. Její programová pozice se včera objevila po odpojení kanálů České televize s vysokým rozlišením v Regionální síti 7 společnosti Progress Digital. Okamžitě tak vyvstala otázka, kdo za novým projektem stojí. Pomyslné světlo by do celé problematiky mohla vnést právě ochranná známka Galerie, která se objevila v pondělí 1. října v on-line databázi Úřadu průmyslového vlastnictví.

Ochranná známka je registrována na slovenskou společnost FBC Media, za níž stojí zkušený mediální manažer František Borovský. Ten v minulosti působil na pozici programového ředitele ve Slovenské televizi, komerční Markíze i české TV Barrandov, kde zároveň obsadil i post výkonného šéfa. V březnu 2014 založil Borovský právě společnost FBC Media a v lednu 2017 EFB Network, která je aktuálně držitelem kabelové a satelitní licence pro tematickou stanici Up Network. Samotný slovenský manažer odmítl pro redakci Digitální rádio účel ochranné známky v tuto chvíli komentovat

autor: lukpo
Spustit audio

Související