Britská BBC chystá další úsporná opatření, dopadnou i na mezinárodní vysílání

16. červenec 2020

V oblasti zpravodajství předpokládá BBC zachování obou zpravodajských kanálů, tedy jak BBC News pro Velkou Británii, tak i BBC World News na mezinárodní úrovni. Digitální divize se bude posilovat, dojde tedy k náboru nových členů týmu, ubyde však reportérů.

Z důvodu nutných finančních úspor a dopadu krize související s pandemií COVID-19 chystá britský veřejnoprávní rozhlas a televize BBC sérií dalších úsporných opatření. Dopadnou nejen na samotné posluchače a diváky ve Velké Británii, ale také mimo ni. Dotknou se například i mezinárodního vysílání BBC World Service nebo digitální divize. Zkráceno bude například vysílání denního přehledu Newsday a magazín The World This Week bude ukončen úplně. Novinkou má být naopak nový podcast věnovaný Africe.

V oblasti zpravodajství předpokládá BBC zachování obou zpravodajských kanálů, tedy jak BBC News pro Velkou Británii, tak i BBC World News na mezinárodní úrovni. Digitální divize se bude posilovat, dojde tedy k náboru nových členů zpravodajského týmu. Ten sice bude mít méně reportérů, ale více korespondentů. BBC plánuje po celé zemi posilovat svůj tým, ale naopak v Londýně počet lidí omezit. Celkem plánuje britské médium propustit přibližně 520 zaměstnanců, což je o sedm desítek více, než bylo původně plánováno.

„COVID-19 změnil celý náš život. Stále se zabýváme nejnáročnějším příběhem našich životů. Během této krize se diváci obrátili na zpravodajství BBC v milionových počtech a jsem neuvěřitelně hrdý na to, čeho jsme jako tým dokázali dosáhnout,“ uvedl při této příležitosti Fran Unsworth, ředitel BBC News and Current Affairs, a doplnil: „Pokud nebudeme dělat změny, není stávající stav udržitelný. Tato krize nás vedla k přehodnocení toho, jak přesně fungujeme jako organizace.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související