Britské Virgin Radio oficiálně ze satelitu Astra i pro české a slovenské posluchače

8. leden 2019

Rozhlasová stanice slibuje posluchačům po celý den nejlepší hudební mix. Jeho hlavní hvězdou je moderátor Chris Evans se svou novou ranní show.

Od pondělí 7. ledna je britská rozhlasová stanice Virgin Radio šířena ze satelitní pozice 28,2 stupně východně, družice Astra 2G, prakticky do celé Evropy. Příjem programu v České republice a na Slovensku je zcela bezproblémový s parabolami běžných rozměrů. Stanice není součástí britského, ale evropského svazku, který pokrývá náš region dostatečným signálem. Virgin Radio testovalo na satelitu již po dobu několika týdnů, součástí bezplatné nabídky služby Freesat UK se ale stalo oficiálně až včera.

Nejpopulárnějšími hlasy stanice jsou Eddy Temple-Morris, Kate Lawler, stand-up comedy komik Matt Richardson a Tim Cocker. Hlavní hvězdou Virgin Radia je však moderátor Chris Evans, který od 21. ledna představí zcela novou verzi své ranní show. Stanice slibuje, že svým posluchačům nabídne po celý den tu nejlepší hudbu. Další informace o Virgin Radiu jsou k dispozici na jeho webu https://virginradio.co.uk/. Ze satelitu je možné naladit také jeho mutace v italštině, francouzštině, turečtině nebo rumunštině.

Parametry příjmu: Astra 2G (28,2 stupně východně), 11553/H, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio

Související