Brněnská Info TV spouští ostré vysílání, v horizontu měsíců plánuje expanzi do Prahy

31. srpen 2018

Info TV je dalším projektem podnikatele Radima Pařízka. Televize má být maximálně provázaná s jeho dálničním rádiem. Operátor stanici šíří jako součást multiplexu 4 na jihu Moravy.

Regionální stanice Info TV, za níž stojí společnost TP Pohoda ostravského podnikatele Radima Pařízka, přechází od 1. září na ostré vysílání. Program je možné sledovat z vysílačů multiplexu 4 na jižní Moravě, v horizontu několika měsíců plánuje program vytvořit i speciální verzi pro Prahu. Stane se tak pravděpodobně na jaře příštího roku, jak uvedla pro portál Digitální rádio Martina Vacková, šéfka marketingu a PR Pařízkových projektů.

Info TV avizuje, že nabídne divákům unikátní mix informací a servisu pro řidiče. Dopravní zpravodajství má stanice přichystané v běžném režimu čtyřikrát do hodiny a jeho součástí bude pohled na situaci v Brně i na hlavních tazích v Jihomoravském kraji. „Na projektu Info TV Brno a Jižní Morava jsme intenzivně pracovali několik měsíců. Televize je úzce propojena s Rádiem Dálnice, jediným čistě dopravním rádiem v České republice,“ uvedl Radim Pařízek.

„Pro úplný přehled dopravní situace bude stačit řidičům poslouchat audio a naopak třeba v čekárnách u lékaře nebo na nádražích zase bude možné sledovat tento program na televizní obrazovce bez zvuku, protože infografika bude obsahovat vše potřebné,“ vysvětlil Pařízek, jak jsou spolu provázané Rádio Dálnice a Info TV. Dopravní zpravodajství budou doplňovat zpravodajské reportáže se zaměřením na celý region. Info TV věří, že se jí podaří vytvořit také komunitu lokálních diváků, kteří se stanou aktivními přispěvateli do denního vysílání.

autor: lukpo
Spustit audio

Související