Čechy zasáhne svým signálem stanice pro kutily, Brillux Radio míří do DAB+ multiplexu Antenne DE

10. březen 2022

Digitální rozhlasová stanice Brillux Radio rozšíří v následujících měsících programovou nabídku druhé německé celoplošné sítě Antenne DE. Provozovatel tematického okruhu se v současné době připravuje na zahájení vysílání, detaily plánuje zveřejnit později. Stanice naváže na nerealizovaný projekt Profi Radio.

„Jako celostátní program v DAB+ bude Brillux Radio věnováno především renovaci a redesignu. Celý projekt završují aktuální témata životního stylu a vzrušující příspěvky z oboru. Pestrý mix informací a zábavy je tedy zaručen,“ informoval provozovatel německý oborový web RadioWoche. Druhá německá celoplošná síť zajistí díky platformě DAB+ také pokrytí části území severních Čech a západu republiky včetně Karlovarského kraje.

Programová nabídka je kombinací programů Absolut a okruhů třetích stran. Své místo tu našly stanice jako Absolut Bella, Absolut Top nebo Absolut Oldie, ale také Antenne Bayern, Nostalgie nebo Femotion Radio, první celoplošný digitální program v Německu věnovaný výhradně ženám. Multiplex Antenne DE vysílá na kanálu 5D, v některých částech Čech proto dochází ke kolizi se sítí Teleko DAB z Černé hory. To by se však do budoucna mělo změnit.

autor: lukpo
Spustit audio

Související