Celoplošná digitální stanice pro kutily v Německu neodstartuje, Profi Radio svůj start vzdalo

4. únor 2021

Provozovatel rozhlasové stanice Profi Radio oznámil, že kvůli pandemii koronaviru nebude s přípravou projektu pokračovat. Stanice se měla objevit v celoplošné síti společnosti Antenne Deutschland. Za rozhodnutím stojí zejména stagnující trh s reklamou.

Profi Radio, první digitální celoplošná stanice pro německý trh zaměřená na kutily a řemeslníky, neodstartuje. Provozovatel speciálního programu to potvrdil portálu Teltarif.de. „Bohužel jsme nuceni oznámit, že kvůli probíhající pandemii se tohoto projektu vzdáváme. Trh s reklamou v současné době není z pochopitelných důvodů připraven na inovativní projekty, jako je ten náš. Stále věříme v úspěch DAB+ a pevně doufáme, že posluchačům bude nabídnuta větší rozmanitost,“ uvedl v oficiálním prohlášení provozovatel programu.

Digitální rozhlasová stanice, která měla obsadit jednu z volných programových pozic v celoplošné síti Antenne DE, měla nabídnout takzvaný model DIY – Do It Yourself – Udělej si sám. Jedním z problémů tohoto projektu je i skutečnost, že prodejny tohoto typu jsou aktuálně uzavřené z důvodu nouzového stavu. Programová pozice v DAB+ multiplexu Antenne DE tak bude k dispozici dalším zájemcům a provozovatel sítě o jejím obsazení bude vyjednávat. V současné době je obsazeno dvanáct z původně plánovaných šestnácti míst.

autor: lukpo
Spustit audio

Související