Sociální síť TikTok věnuje v Německu miliony korun na podporu hudby, do kampaně se zapojil i provozovatel druhé celoplošné DAB+ sítě

16. prosinec 2020

Společnost Antenne Deutschland zapojí na stanicích Absolut TOP a Absolut HOT moderátory do podpory kulturního života v Německu. Oba programy je možné naladit v multiplexu Antenne DE.

Provozovatel sociální sítě TikTok se rozhodl, že podpoří hudebníky v Německu v době pandemie koronaviru částkou 250 tisíc euro, tedy v přepočtu okolo 6,5 milionu korun. Částka bude určena pro kapely i sólové umělce. Do této iniciativy se v rámci kampaně zapojí i společnost Antenne Deutschland, která je provozovatelem druhého celoplošného rozhlasového multiplexu. Firma podpoří kulturu prostřednictvím moderátorů na rozhlasových stanicích Absolut HOT a Absolut TOP. Vysílány budou i speciální spoty.

Na současnou špatnou situaci budou upozorňovat známí interpreti, jako je Scooter, Milky Chance, Lea nebo hudební objev Luna Simao. Kampaň startuje s mottem #Ohne Musik Ohne Mich, tedy #Bez hudby, beze mě. Pod tímto hashtagem budou moci uživatelé sociální sítě nahrávat příspěvky na sociální síť TikTok a popsat to, jak je hudba pro fungování lidí důležitá. Tina Sikorski, generální ředitelka iniciativy Musik, přijala darovanou částku s velkou radostí. Celkem se již tuto kampaň podařilo podpořit částkou téměř osm milionů korun.

autor: lukpo
Spustit audio

Související