Česká televize zahájila veřejné testy hybridního vysílání HbbTV 2.0

8. srpen 2019

Díky testovací aplikaci budou moci diváci sami diváci zjistit, co přesně podporují jejich televizory ve vztahu k budoucímu vývoji HbbTV. Celý test, jehož absolvování je zcela na rozhodnutí uživatele, probíhá automaticky a zabere maximálně 13 minut.

Česká televize spustila ve středu 7. srpna novou testovací aplikaci s názvem HbbTV Test 2.0., která umožní provést důkladný monitoring výkonnosti všech televizorů s HbbTV, dostupných mezi uživateli této technologie. Česká televize tak získá přehled o faktické podpoře HbbTV v přijímačích, které jsou mezi uživateli na našem trhu. Díky tomu bude možné nabízet ještě kvalitnější služby, protože bude schopna lépe posoudit, které nové funkcionality lze přidávat do aplikací HbbTV. Hybridní vysílání v nové verzi podporuje například ochranu obsahu díky DRM.

Díky testovací aplikaci budou moci také diváci sami diváci zjistit, co přesně podporují jejich televizory ve vztahu k budoucímu vývoji HbbTV. Celý test, jehož absolvování je zcela na rozhodnutí uživatele, probíhá automaticky a zabere maximálně 13 minut. Divák v průběhu krátkého testování vidí zbývající čas do konce a průběžné výsledky. Následně mu Česká televize nabídne možnost zobrazit si kompletní výsledky celého testu. Zpracování dat je zcela anonymní, testování probíhá v souladu se zákonem. Test poběží minimálně tři měsíce.

autor: lukpo
Spustit audio

Související