Česká televize posiluje regionální zpravodajství, CNN Prima News odhalila první staniční tvář

16. září 2019

„Základem zpravodajského týmu v Plzni a v Ústí nad Labem jsou zkušení redaktoři, kteří se dosud podíleli na výrobě informačních bloků ze severovýchodu a jihozápadu Čech,“ uvedl šéfredaktor regionálního zpravodajství Michal Klokočník.

Česká televize od dnešního dne posiluje regionální zpravodajství a otevřela nová studia v Plzni a Ústí nad Labem, která doplní již fungující „pobočky“ v Hradci Králové a Českých Budějovicích. Česká televize nabízí divákům téměř dvě hodiny regionálního zpravodajství denně. Kromě každodenní spolupráce s editory na přípravě reportáží pro kontinuální vysílání ČT 24 a pro pořad Zajímavosti z regionů bude úkolem nových zpravodajů především příprava příspěvků pro zpravodajskou relaci Události v regionech.

„Základem zpravodajského týmu v Plzni a v Ústí nad Labem jsou zkušení redaktoři, kteří se dosud podíleli na výrobě informačních bloků ze severovýchodu a jihozápadu Čech. Rozhodně mají na čem stavět a se vznikem nových studií se více zaměří na lokální aktuální témata. Stejně úspěšně se do vysílání ČT 24 v minulých letech živě připojovala studia v Budějovicích a v Hradci Králové,“ uvedl šéfredaktor regionálního zpravodajství Michal Klokočník. Česká televize využije tato studia i pro možnosti studentských stáží.

Televizní přestup roku, jak ho označila sama FTV Prima, se udál v uplynulých dnech. Provozovatel české verze zpravodajského kanálu CNN Prima News oznámil angažování dlouholeté moderátorky Televizních novin a stávající publicistické relace Střepiny na TV Nova Markéty Fialové. „Jsme přesvědčeni, že bude významnou a výraznou posilou v týmu CNN Prima News,“ řekl Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima. Zahájení vysílání české verze CNN lze očekávat začátkem příštího roku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související