Česká televize spustí na podzim ostrý provoz svých nových regionálních studií

10. duben 2019

Nová studia v Ústí nad Labem a Plzni budou nejen vyrábět zpravodajské reportáže, ale i vysílat samostatně moderované a editované bloky vysílání na ČT24.

Od podzimu začnou v ostrém provozu fungovat nová regionální studia České televize v Ústí nad Labem a Plzni. Veřejnoprávní médium o tom informovalo v rámci svého aktuálního vydání magazínu Newsroom ČT24, který se věnuje světu médií. „Aktuálně se dokončují stavební práce, v příštích měsících by se měly montovat technologie, do pilotního provozu by měla studia přejít o prázdninách tak, aby od září mohla fungovat naostro,“ uvedla pro redakci portálu Digitální rádio tisková mluvčí České televize Karolína Blinková.

Nová studia budou mít na starosti to, co nyní dělají studia v Hradci Králové a Českých Budějovicích, tedy budou nejen vyrábět zpravodajské reportáže, ale i vysílat samostatně moderované a editované bloky vysílání na ČT24. Česká televize tak bude mít pokrytou celou republiku a její síť bude dostačovat pro komplexní výrobu zpravodajství i publicistiky v každém regionu i pro samostatné regionální vysílání. Generální ředitel Petr Dvořák v minulosti hovořil také několikrát o tom, že po ukončení druhé televizní digitalizace, tedy s přechodem na DVB-T2, by Kavčí hory rády spustily okruh ČT regiony.

autor: lukpo
Spustit audio

Související