Česká televize spustila v beta verzi online archiv iVysílání pro operační systém Android TV

22. červen 2022

Majitelé zobrazovačů a multimediálních center s operačním systémem Android TV si mohou konečně do svého zařízení nainstalovat oficiální aplikaci iVysílání České televize. K dispozici je klasicky v obchodně Google Play. Aplikace je označena jako Beta, nadále se tedy bude pracovat ještě na jejím dalším vývoji. V případě nedostatků mohou diváci kontaktovat ČT.

Po webu, HbbTV verzi a mobilních aplikacích je iVysílání Česká televize nově k dispozici i pro systém Android TV. Tuto novinku uvítají nejen majitelé řady Smart TV, ale také multimediálních center, například nVidia Shield. Aplikaci je nutné najít ideálně přímo pod označením iVysílání České televize, protože při pouhém zadání veřejnoprávního média se ve výčtu vůbec nenachází. Paradoxně se na první pozici zobrazí aplikace neoficiální.

K uvolnění aplikace iVysílání pro obchod Google Play došlo minulý týden, ve čtvrtek 16. června. O přípravě podpory pro Android TV se vědělo dlouhodobě, protože Česká televize ho avizovala dopředu. Dočkat se mají v dohledné době i majitelé multimediálních center Apple TV. Novou aplikaci si mohou nainstalovat majitelé s verzí Android TV 5.1 a novější. Během tohoto roku uvede Česká televize aplikace také pro Samsung, LG a Panasonic.

autor: lukpo
Spustit audio

Související