Česká televize spustí v prosinci novou verzi videoarchivu iVysílání, zatím ji nabídne na webu

2. listopad 2021

Česká televize v průběhu prosince představí divákům první fázi rozsáhlé rekonstrukce streamovací platformy iVysílání. K dispozici bude prozatím na webu, v dalších fázích pak na mobilních zařízeních a pochopitelně i v chytrých zobrazovačích prostřednictvím technologie HbbTV. Nové iVysílání nabídne personalizaci i další novinky.

„Už ve svém projektu z roku 2017 jsem si předsevzal, že musíme divákům nabídnout platformu, která bude odpovídat lépe jejich potřebám a očekáváním. Znamenalo to mnoho měsíců analýz a testů, neviditelných technologických změn, které se budou projevovat v uživatelském prostředí postupně,“ uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák s tím, že diváci budou moci díky iVysílání sledovat i první, ryze internetové projekty.

Čtěte také

„Veškerý dostupný video obsah bude navíc přehledněji uspořádaný, přehrávání by mělo být pohodlnější. A mysleli jsme samozřejmě i na diváky s různými typy znevýhodnění, na nevidomé či slabozraké, pro které by ovládání webu mělo být snazší,“ doplnil Dvořák. Vedle premiérových „web-only“ pořadů bude v iVysílání i lépe zpřístupněn celý stávající katalog, který je v rámci českého prostředí unikátní nejen svým rozsahem, ale i svým záběrem.

Premiérovými pořady na iVysílání České televize budou: RapStory, dokumentární série Šimona Šafránka mapující třicet let rapové muziky v Česku; Kritika budoucnosti, magazín youtuberů Martina Roty a Patrika Kořenáře, kteří si kladou za cíl představit zajímavá povolání budoucnosti; a pořad Do divočiny, ve kterém se diváky pro českou krajinu pokusí nadchnout Prokop Pithart.

autor: lukpo
Spustit audio

Související