Česká televize spustila v HbbTV aplikaci Počasí, přepracovala také úvodní menu

21. prosinec 2018

Menu už se nenachází v horizontální liště, ale bylo přesunuto na samostatnou obrazovku. V rámci ní je možné si pořad nově pustit od samotného začátku.

Česká televize nabízí od včerejšího dne částečně novou podobu hybridního vysílání, které mohou využívat majitelé televizorů a set-top boxů s podporou standardu HbbTV připojených k internetu. Změnou konkrétně prošel úvodní portál označovaný jako „ČT bod“. Menu už se nenachází v horizontální liště, ale bylo přesunuto na samostatnou obrazovku, kde je možné sledovat vysílání právě zvoleného kanálu. Novinkou je možnost přehrávání pořadu od jeho začátku. Úvodní portál obsahuje také stručnou předpověď počasí a zpravodajské titulky. 

Největší novinkou hybridního vysílání České televize je aplikace Počasí, na kterou diváci čekali více než rok. Veřejnoprávní médium ji poprvé avizovalo již začátkem loňského roku. Její spuštění zkomplikovalo vyřešení exportu dat a následné zobrazení na televizoru diváka. Uživatel může získat nejen předpověď pro celou Českou republiku na aktuální a následující den, ale z přehledu jednotlivých krajů si vybere svou přibližnou lokalitu, která se mu uloží do seznamu. Součástí aplikace je také komentář meteorologa a radar s aktuální oblačností.

autor: lukpo
Spustit audio

Související