Česká televize už nebude vysílat nejvyšší domácí fotbalovou ligu, všechny zápasy nabídne O2 TV

30. červen 2021

Veřejnoprávní televize dnes dopoledne na svých sociálních sítích informovala, že se jí nepodařilo prodloužit sublicenci pro domácí fotbalovou ligu. Všechny zápasy Fortuna ligy se tak budou vysílat výhradně prostředí placené televize, konkrétně na O2 TV.

O2 Czech Republic prodloužila pro svou placenou televizi vysílací práva pro domácí fotbal na další dvě sezóny, který nabídne na kanálech O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Operátor tak bude z každého kola Fortuna ligy vyrábět čtyři televizní utkání v nejlepší vysílací kvalitě. Další čtyři duely pak nabídne v tzv. streaming kvalitě. Převážná většina utkání v sobotu a neděli v novém vysílacím schématu.

„Čeká nás léto plné inovací. Připravujeme nový vysílací formát Fortuna ligy, finalizujeme výstavbu nového studia, kde zapojíme i rozšířenou realitu, která umožní vkládat 3D grafiku nebo přenést hosta odkudkoliv do studia. Věřím, že se nám podaří dotáhnout ještě další zajímavé novinky, které by divákům O2 TV udělaly radost," uvedl při této příležitosti Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 TV Sport.

„Fortuna liga skvěle doplňuje náš prémiový sportovní obsah v O2 TV, mezi který patří například hokejová extraliga, tenisový okruh WTA nebo anglická Premier League na Premier Sportu. Nyní se nám u české fotbalové ligy podařilo v předstihu aktivovat předkupní právo i na sezony 2022/2023 a 2023/2024, náš zákazník má i nadále jistotu, že nepřijde o žádný zápas, kteréhokoliv klubu," dodala Anna Lenerová, šéfka obsahu O2 TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související