Výpadek rodiny kanálů AMC vyrovná O2 TV řadou programových novinek, jako první zařadí stanici HGTV

18. červen 2021

Společnost O2 Czech Republic potvrdila, že od července z její nabídky zmizí stanice z rodiny AMC. Tento výpadek bude největší IPTV operátor na trhu kompenzovat řadou programových novinek. Jako první na trhu nabídne dlouho avizovaný program HGTV z rodiny Discovery.

„Od července přicházíme s řadou zajímavých programových změn a exkluzivního obsahu. Jako první přinášíme do Česka vlajkovou loď společnosti Discovery - kanál HGTV - pro naše zákazníky jej budeme postupně lokalizovat do češtiny,“ uvedla šéfka obsahu O2 TV Anna Lenerová. Program HGTV HD je zaměřený na rekonstrukce, interiérové proměny nebo nákupy nemovitostí.

Dalšími programovými novinkami budou stanice FightBox HD, Gametoon, CS History, Crime+Investigation nebo dětské televize RiK a Nickelodeon HD. Poslední zmíněný tematický kanál bohužel není lokalizován do češtiny. Na podzim by se měl navíc v nabídce O2 TV objevit v české premiéře zbrusu nový kanál TeenNick, který bude k dispozici taktéž v lokalizované podobě.

Čtěte také

O2 TV bude po Skylinku dalším operátorem, který svým klientům zpřístupní erotický program VIXEN HD z portfolia společnosti Dorcel. Právě M7 Group pro operátory v regionu distribuci tohoto programu zajišťuje. Od poloviny července pak nabídku doplní i nedávno spuštěná stanice Prima Star HD.

Společnosti T-Mobile skončí exkluzivita pro nový kanál společnost FTV Prima. Majitelům O2 TV Bronzová přibydou nově v nabídce oblíbené stanice Nick Jr. a FilmBox Premium HD. Do O2 TV Stříbrná pak operátor přidává Film Europe+ HD a History. V České republice bude ukončeno vysílání programu PorhHub TV, proto dojde k vyřazení z nabídky společnosti.

„Loňský pandemický rok jasně ukázal, že tato doba přeje sledování filmů a seriálů, a to v čase, kdy se rozhodne sám divák. Spouštíme proto novou službu O2 TV Plus, která nabídne našim divákům zdarma na 200 nejlepších snímků ze stanic FilmBox a Epic Drama," konstatovala šéfka obsahu O2 TV. O2 TV Plus bude dostupná pouze přes set-top box majitelům O2 TV Stříbrná a O2 TV Zlatá v sekci " aplikace".

Čtěte také

Od září představí operátor knihovnu pořadů National Geographic+. Podobnou službu již nabízí zákazníkům konkurenční Skylink. „Diváci tu najdou to nejlepší ze světa přírody, co objektivy kamery zachytily. Dokumenty přitom mohou sledovat kdykoli, a to bez předepsaného televizního programu," dodala Anna Lenerová. Majitelům tarifu Bronzová či vyšším bude služba dostupná podobně jako O2 TV Plus nebo Dětský koutek v Aplikacích.

V období od 23. července do 8. srpna nabídne O2 TV sedm prémiových kanálů z rodiny Eurosport. Fanoušci tak mohou sledovat několik souběžně běžících přenosů a neuteče jim jediný moment z nejočekávanější sportovní události tohoto roku. Pop-up kanály Eurosportu, které se vysílají výhradně v HD kvalitě s originálním komentářem, budou dostupné od tarifu O2 TV Bronzová i ve všech předplacených tarifech O2 TV Sport Pack.

autor: lukpo
Spustit audio

Související