Veletrh IFA ukazuje možnosti hybridní televize HbbTV 2.0, na testy se připravuje i Česko

31. srpen 2018

Návštěvníci technologické akce budou moci sledovat sportovní přenosy s řadou doplňkových informací zobrazovaných v reálném čase. Významnou roli bude hrát tentokrát i zvuk.

V německém Berlíně, kde dnes oficiálně začíná světový technologický veletrh IFA, je k vidění i jedna z prvních veřejných prezentací hybridního vysílání ve standardu HbbTV 2.0. Technologie oproti předchozí „jedničkové“ verzi umožňuje mimo jiné streamování vysílání ve formátu Ultra HD, pohyblivou grafiku nebo synchronizaci přístroje s mobilním zařízením (telefonem, tabletem) v reálném čase. Nejedná se o stejnou funkci, jako bylo spárování v předchozích verzích.

Možnosti HbbTV 2.0 veřejně prezentuje Mnichovský institut pro vysílací techniku (IRT). Návštěvníci veletrhu se mohou přesvědčit o možnost nového technologického standardu na simulovaných sportovních přenosech, kdy budou uživateli zobrazovány četné doplňkové informace. K dispozici budou i další volitelné zvukové stopy, audiopopis pro nevidomé a také originální zvuk. Podle informací portálu Digitální rádio se na testy televizorů s podporou HbbTV 2.0 chystají i České Radiokomunikace, které chtějí tento proces zahájit v průběhu podzimu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související