České Radiokomunikace chystají důležité setkání s novináři, odhalí plány s finálními sítěmi DVB-T2

11. duben 2019

Novináři se mají mimo jiné dozvědět, jaké programy budou v definitivních multiplexech vysílat a s jakou kvalitou. Akce se zúčastní generální ředitel Vít Vážan i ředitel regulace Marcel Procházka.

České Radiokomunikace hodlají v následujících dvou týdnech, konkrétně ve středu 24. dubna od 9:30, odhalit plány s vysíláním finálních DVB-T2 multiplexů, které odstartují v příštím roce. Vyplývá to z pozvánky, kterou dnes operátor zaslal novinářům. Z dokumentu vyplývá, že přítomným budou odhaleny detaily o ukončení vysílání DVB-T, podobě finálních multiplexů DVB-T2, které vzniknou po vypnutí přechodových sítí, a zejména složení a obrazová kvalita jednotlivých programů. Přítomný bude mj. i nový generální ředitel Vít Vážan.

Událost je očekávaná hned z několika důvodů. České Radiokomunikace sice již oznámily, na kterých kanálech se bude vysílat a kdy vypnutí DVB-T vysílačů v jednotlivých regionech proběhne, o konkrétní programové nabídce ale řeč prozatím nebyla. Naše redakce nicméně předpokládá, že jak Nova, tak i Prima bude nadále spoléhat právě na tohoto operátora.  Záměr vysílat svůj signál ve Full HD kvalitě také pozemní cestou dlouhodobě deklaruje například Televize Seznam.

Redakce portálu Digitální rádio se pochopitelně této akce zúčastní a přinese z ní čtenářům aktuální zpravodajství.

autor: lukpo
Spustit audio

Související