České Radiokomunikace zapojily hybridní vysílání TV Nova v DVB-T2, provedly i další změnu

5. duben 2019

Technologii HbbTV doposud nabízel operátor pouze ve svém DVB-T multiplexu, konkurenční Digital Broadcasting ji měla zapojenou již od počátku. Oba operátoři budou soupeřit o to, v které síti nakonec Nova zůstane.

České Radiokomunikace zapojily signalizaci hybridního vysílání HbbTV u kanálů mediální skupiny Nova, tedy stanic Nova a Nova Cinema, ve svém přechodovém DVB-T2 multiplexu označovaném číslicí 12. Diváci, kteří tak ladí oba programy v této síti, už mohou sledovat například zpravodajství z webu tn.cz nebo předpověď počasí, případně si číst zajímavosti o jednotlivých nováckých pořadech. V konkurenční Přechodové síti 13 operátora Digital Broadcasting je signalizace dostupná již dlouhodobě. Právě mezi těmito dvěma provozovateli se o Novu svede v následujících měsících boj pro finální DVB-T2 multiplexy.

Stejný operátor, tedy České Radiokomunikace, provedl v jednom ze svých multiplexů i další změnu. V pražské Regionální síti 12 na kanálu 47 byla odpojena čtvrtá programová pozice, kterou v minulosti využívala krátce stanice Btv (v multiplexu se identifikovala jako Brno TV). Operátor tak dává jasně najevo, že s návratem tohoto programu do nabídky již nepočítá. Stejný krok nedávno realizovala na satelitu Astra 3B i dceřiná společnost Towercom. Stanice Btv nedávno přerušila také vysílání v DVB-T2 multiplexu Digital Broadcasting na jižní Moravě. Následující týdny však ukážou zda jde o trvalý, případně pouze dočasný stav.

autor: lukpo
Spustit audio

Související