Český a slovenský trh opouští placená stanice Outdoor Channel

28. červenec 2021

V České republice a na Slovensku bude se závěrem tohoto měsíce, konkrétně v sobotu 31. července, ukončena distribuce placené stanice Outdoor Channel. Redakci našeho portálu to potvrdila společnost AMC Networks International – Central Europe, která ji zastupuje.

Jak z názvu stanice vyplývá, program byl zaměřen na milovníky outdoorových aktivit, například rybaření, lov, myslivost, jízdu v terénu nebo dobrodružné výpravy do divočiny. Program zařadil v polovině září 2015 do své nabídky operátor Skylink, o necelé tři roky později, v únoru 2018, došlo k jejímu vyřazení. Program byl sice k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu, pro diváky však byla hlavním mínusem absence české lokalizace.

V současné době má tento program k dispozici na českém trhu pouze společnost Nej.cz, lze tedy předpokládat, že její potenciální zásah je tisíce diváků. Na Slovensku je pokrytí tohoto programu co do počtu operátorů o něco větší. Outdoor Channel je zařazen do nabídek Antik Telecom, DSI Data, Slovak Telekom a SWAN. Na trhu placené televize působí tento program od srpna 2010 a kromě našich dvou trhů je k dispozici i v několika dalších zemích.

autor: lukpo
Spustit audio

Související