Český rozhlas chystá několik pořadů věnovaných přechodu na DVB-T2

26. listopad 2019

Vypnutí DVB-T multiplexu 1 se týká i Českého rozhlasu, který je vedle České televize jeho dlouhodobou součástí. Nově je možné tyto programy naladit v Přechodové síti 11.

Přechod na DVB-T2 je významnou technologickou změnou, která se týká 60 % tuzemských domácností. Ve svém vysílání se jí proto bude věnovat ve středu 27. listopadu také Český rozhlas. Kromě informací, které zazní na všech stanicích v rámci kontinuálního zpravodajství, bude připraveno také několik speciálů pravidelných pořadů, které se výhradně tomuto tématu budou věnovat. 27. listopadu bude vypnuto stávající DVB-T vysílání České televize na 53. kanálu z vysílačů Žižkov a Cukrák. 

Ukončení DVB-T programů České televize a přechodu na DVB-T2 se bude věnovat mimo jiné středeční Radiofórum, které vysílá Český rozhlas Plus od 12:34. Prostor ve vysílání dostanou posluchači jak na sociálních sítích, tak i telefonicky. Stejnou příležitost budou mít od 16 hodin také posluchači Českého rozhlasu Dvojka. V Kávě o čtvrté se na toto téma bude bavit s hostem moderátorka Tereza Stýblová. Dotazy je možné zasílat na adresu dvojka@rozhlas.cz. Vypínání se týká také Českého rozhlasu, který je součástí multiplexu 1.

autor: lukpo
Spustit audio

Související