Český rozhlas dnes nabídne živý stream z odborné konference Digimedia 2021

22. září 2021

Díky YouTube kanálu Českého rozhlasu dnes bude možné sledovat živě dění na odborné konferenci Digimedia 2021. Stream z oblíbené oborové akce nabídne jako vložené okno svým čtenářům i portál Digitální rádio. Akce se zaměří na řadu témat z oblasti vysílání, tzv. broadcastingu.

Tento ročník přinese opět řadu atraktivních témat k diskusi. V prvním bloku se bude řešit budoucnost televizního vysílání, zejména distribuce na nekódované terestrické platformě. Mezi body k debatě je například možný vznik rozvojových sítí 25 a 26, budoucnost šíření terestrického signálu po roce 2030 nebo formáty jako 4K/8K. Diskuse se pak volně prolne i do druhého bloku, kde se bude řešit i vznik tuzemské videoplatformy „Czechflix“.

Z pohledu čtenářů webu Digitální rádio je zajímavý právě třetí a poslední blok akce Digimedia 2021. V něm se bude diskutovat o budoucnosti rozhlasového vysílání u nás. Má cenu vedle perspektivní platformy DAB+ zachovávat i stávající analogové vysílání FM? V bloku, který bude moderovat Jan Potůček, vystoupí mj. technický ředitel Českého rozhlasu Karel Zýka nebo Marcel Procházka z Českých Radiokomunikací. Akce začne v 9:00.

autor: lukpo

Související