Český rozhlas Pohoda spouští zážehové vysílání v DAB+ a DVB-T2

23. září 2021

Český rozhlas v následujících hodinách aktivuje programovou pozici nové stanice Pohoda v pozemním digitálním vysílání, konkrétně na platformách DAB+ a DVB-T2. Ostrý start a zároveň představení projektu proběhne v pátek 1. října.

V multiplexu ČRo DAB+ nahradí Český rozhlas Pohoda stanici Rádio Retro. Tento krok si vyžádá krátkou, několikahodinovou výluku, kdy bude odpojena programová pozice původní stanice, a po ni se zde objeví nový okruh. Datový tok ČRo Pohoda bude stejný jako v případě Rádia Retro. Pro posluchače se tak de facto nic nemění. Zapojení vysílání nového programu v multiplexu ČRo DAB+ by mělo proběhnout v odpoledních hodinách.

Zážehové vysílání, jak je možné období od 23. do 30. září označit, bude poutat posluchače na chystaný program nové stanice. V první fázi půjde o promo smyčku, následovat by měl blok písniček prokládaný jingly, rozhlasovými znělkami. V DVB-T2 multiplexu 21, tedy veřejnoprávní síti České televize, by se měl ČRo Pohoda objevit nejpozději v pátek 24. září do 12 hodin. Zde se v praxi divákům mezi rádii přiladí nová programová pozice. 

Slavnostní start stanice proběhne v pátek 1. října v 11:00.

autor: lukpo
Spustit audio

Související