Český rozhlas představuje nový tým Vinohradské 12 v čele s Matějem Skalickým

1. březen 2022

Úspěšný zpravodajský podcast Českého rozhlasu Vinohradská 12 bude od března připravovat nový tým. V jeho čele se objeví dlouholetý redaktor Radiožurnálu Matěj Skalický, který se v posledních dvou letech specializoval na problematiku koronavirové pandemie.

„Oceňovaný podcast Vinohradská 12 je jedním z důležitých programových prvků Českého rozhlasu. Za dobu svojí existence se stal velmi populárním a těší se vysoké poslechovosti. Věřím, že se Matěji Skalickému s jeho týmem zkušených novinářů podaří navázat na dosavadní úspěchy Vinohradské 12 a bude i nadále pokračovat v rozvoji této úspěšné značky,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Čtěte také

Matěj Skalický působí v Českém rozhlase od roku 2011. Začínal na zpravodajském webu, několik let byl externistou domácí i zahraniční redakce, podílel se na přípravě vědeckého pořadu Experiment. Reportáže do něj posílal pravidelně z Dánska, a hlavně pak z Velké Británie, kde také žil. Odtud zároveň přispíval i do řady dalších médií. Po návratu do České republiky se nepřetržitě zaměřoval na veškeré dění kolem pandemie koronaviru.

Je studentem doktorského programu Fakulty sociálních studií Univerzity Karlovy. Ve svém výzkumu se zaměřuje na vývoj českých zpravodajských podcastů. Absolvoval také politologii na Univerzitě Hradec Králové.

„Po letech strávených v kontinuálním vysílání se těším na další příležitost, jak odvyprávět nejdůležitější události kolem nás. Jsem rád, že jsem si mohl předat symbolicky slovo právě s Lenkou Kabrhelovou a jejím týmem, který stojí za nastartováním boomu zpravodajských podcastů v Česku. Patří jim za to obrovský dík,“ uvedl Matěj Skalický.

První původní zpravodajský podcast Vinohradská 12 se zaměřuje na domácí i zahraniční aktuální politická témata a společenské fenomény. Vychází každý všední den a je dostupný na zpravodajském serveru iROZHLAS.cz, ve všech podcastových čtečkách nebo také prostřednictvím streamovací služby Spotify. V letech 2020 i 2021 získal ocenění Podcast roku v kategorii Veřejnoprávní podcast.

autor: bbu
Spustit audio

Související