Český rozhlas spouští na regionálních stanicích soutěž Nalaďte se do pohody, výhrou budou digitální rádia DAB+

1. únor 2021

Soutěž o digitální rádia je další fází kampaně Českého rozhlasu s názvem Doba DABová. Posluchači se budou moci zapojit k projektu „Nalaďte se do pohody“ každý všední den ráno až do 26. února.

Každý všední den od 1. do 26. února v ranním vysílání v čase od osmi do devíti hodin odvysílají všechny regionální stanice Českého rozhlasu speciální soutěž „Nalaďte se do pohody“. Půjde o vstup s posluchačem, v rámci kterého moderátor pustí do vysílání krátkou ukázku (hudební nebo slovesnou) a po ní položí soutěžní otázku související s tímto zvukem a přidá tři možnosti odpovědi. Pokud posluchač odpoví správně, vyhrává přijímač pro DAB+.

Pokud první posluchač odpoví na otázku špatně, dostává šanci ještě druhý, přičemž pokud i ten otázku nezodpoví dobře, dané kolo soutěže končí bez výherce a pokračuje se v soutěži následující den stejným postupem. Soutěžní zvuk a na něj navazující otázka byly zvoleny záměrně, protože digitální vysílání DAB+ by mělo být i o čistším zvuku a je to jeden z benefitů. Aktuálně pokrývá signál multiplexu ČRo DAB+ již 95 procent populace.

Vysílací časy jednotlivých stanic: 

8:10 – ČRo → Hradec Králové, Karlovy Vary, Olomouc, Ostrava, Pardubice, Vysočina

8:20 – ČRo → České Budějovice, Liberec, Region

8:40 – ČRo → Brno, Zlín

8:50 – ČRo → Plzeň, Sever

autor: lukpo
Spustit audio

Související