Chtěli bychom vytvořit společný archivní kanál s Českou televizí, říká šéf RTVS

2. prosinec 2022

Společný archivní kanál, který by obsahoval tvorbu Československé, respektive České a také Slovenské televize, by do budoucna rád vytvořil generální ředitel RTVS Luboš Machaj. Rozhlas a televize Slovenska vypnul okruh Trojka na konci listopadu, Kavčí hory se ke stejnému kroku chystají se závěrem letošního roku, tedy 31. prosince.

„Můj takový sen je, že spolu s Českou televizí, která Trojku také zavírá od 1. ledna, vytvoříme jeden společný archivní československý kanál, ale zatím jsme o tom spolu jen předběžně hovořili s lidmi z České televize a zaujalo je to,“ řekl ve středeční hlavní zpravodajské relaci Správy RTVS její generální ředitel Luboš Machaj. RTVS zahájila reportáž záznamem startu Trojky v roce 2019 tehdejším šéfem Jaroslavem Rezníkem.

„Pokud by finanční situace RTVS byla jiná, k tomuto kroku by určitě nedošlo. Je to jen ekonomická záležitost,“ konstatoval Machaj. „Je mi z toho smutno, protože jako dlouholetý archivář Slovenské televize jsem s velkou radostí přivítal vznik Trojky,“ postěžoval si v reportáži archivář STV a RTVS Milan Antonič. Slovenský televizní okruh Dvojka vysílá od čtvrtka 1. prosince nově nepřetržitě. K dispozici je prakticky ve všech distribučních kanálech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související