Archivní stanice ČT3 se s diváky rozloučí závěrem roku komedií Saturnin

2. listopad 2022

V závěru roku se s diváky kvůli  úsporným opatřením rozloučí stanice ČT3. Zástupci České televize to uvedli na dnešní tiskové konferenci k vánočnímu programovému schématu. Program byl k dispozici na všech platformách včetně pozemního vysílání DVB-T2.

Čtěte také

„Rozloučíme se filmem Saturnin a rozloučíme se proto, že České televizi docházejí peníze. Poplatek, který dostáváme od diváků, se nezměnil od roku 2008. Nutnost úspor je umocněná válkou, inflací a cenami energií," řekl ve středu ČTK generální ředitel ČT Petr Dvořák. Stanice byla k dispozici na všech distribučních platformách, tedy ve volném vysílání i placených službách. Ve Full HD rozlišení vysílala i v DVB-T2.

„ČT3 patří mezi naše úspěšné kanály, ale bohužel stojí peníze. Na druhou stranu je to takový televizní kanál, že v případě, že se finanční situace České televize změní, tak ho můžeme poměrně rychle dostat zpátky k divákům," dodal. Česká televize původně zamýšlela "Trojku" pouze jako dočasný kanál, postupně však jeho termín vypnutí posouvala a navyšovala také počet jeho vysílacích hodin.

Česká televize bude mít bohužel od Nového roku o jeden program méně. Přesto jsem si jistý, že vysílání v roce 2023 bude pro naše diváky zajímavé a budeme schopni naplnit všechna očekávání a přání," uvedl v presskitu k vánočnímu programovému schématu generální ředitel veřejnoprávního média Petr Dvořák.

autor: lukpo | zdroj: ČTK

Související