Color Music Radio získalo nové kmitočty pro České Budějovice a Liberec, spustí je do května

25. březen 2021

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém posledním zasedání udělila stanici Color Music Radio souhlas s rozšířením jejího programu do jižních a severních Čech. Oba kmitočty budou lokálního charakteru.

V Českých Budějovicích bude Color Music Radio vysílat na kmitočtu 104,8 MHz, v Liberci pak na frekvenci 95,1 MHz. Společným jmenovatelem obou nových kót je výkon, který byl stanoven na hodnotu 50 Wattů, a také platnost oprávnění pro jejich využití – datum 10. října 2025.

„Rada RRTV na svém 6. zasedání udělila licenci k vysílání Radiu COLOR! České Budějovice jsou již připraveny k okamžitému spuštění, Vysílač v Liberci chystáme ke spuštění během dubna až května,“ informovalo Color Music Radio na svém webu.

Rádio Západ zároveň na stejném zasedání regulátora potvrdilo získání svého nového klatovského kmitočtu 92,4 MHz s výkonem 100 Wattů. Stanici je možné naladit nově také v DAB+ multiplexu společnosti RTI cz, který pokrývá svým signálem nejen Plzeňský nebo Karlovarský kraj, ale i části jižních a středních Čech nebo Prahu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související