Klatovy si prozatím Rádio Západ nenaladí, Rádio Z se dočká přesunu vysílače pro České Budějovice

3. září 2020

Západočeská stanice požádala o vyhledání vhodného kmitočtu Český telekomunikační úřad, což však jejímu provozovateli nevyšlo. Na kmitočet tak bude muset být vyhlášeno standardní výběrové řízení.

Západočeské město Klatovy se prozatím signálu nové rozhlasové stanice Rádio Západ nedočkají. Jeho provozovatel, společnost Rádio Samson, požádala v uplynulých týdnech úspěšně o koordinaci frekvence 92,4 MHz Český telekomunikační úřad, který zde povolil stowattový dokrývač, nicméně plánovanou expanzi zastavila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Ta vysílateli sdělila, že změna technických parametrů by de facto znamenala novou licenci. Rádio Západ si tak musí počkat na klasické licenční řízení.

Novinky lze naopak očekávat na severu Moravy a jihu Čech. Regulátor povolil rozhlasové stanici Rádio Čas přesun jejího vysílače v Jeseníku, který by měl být nově umístěn na budově Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v ulici U Bělidla (původně ulice Priessnitzova). Rádio Z má svůj českobudějovický vysílač Včelná nově situovat do areálu tamní teplárny nacházející se v blízkosti Kamenného rybníku a Boru. RRTV se seznámila s předběžnou koordinací ČTÚ a souhlasí s jejím úspěšným dokončením.

autor: lukpo
Spustit audio

Související