Country Radio počítá se zachováním vysílání na středních vlnách

15. duben 2021

Komerční rozhlasová stanice Country Radio prozatím nepředpokládá, že by vypínala vysílání v pásmu středních vln, takzvaný AM rozsah. Zbraslavský kmitočet 1062 kHz proto nadále zůstane v provozu. Jde o jedinou frekvenci vysílatele na AM, v minulosti využíval také středovlnný vysílač v Brně.

„Neplánujeme vypnutí AM vysílače Country Radia. Naopak podle našich interních výzkumů jej na střední vlně poslouchají desítky tisíc posluchačů denně,“ uvedl pro portál Digitální rádio Jan Čadek, obchodní ředitel divize rádií Media Club, do které spadá právě i tato rozhlasová stanice.

Čadek argumentuje, že ani Rádio Dechovka, které je dalším tuzemským subjektem působícím na středních vlnách, nehodlá své kmitočty opouštět. „Z tiskové zprávy Radia Dechovka vyplývá, že ani toto rádio nevypíná AM vysílání, ale naopak obdrželo dvě nové licence na AM, a tak rozšiřuje kmitočty a lokality vysílačů.“

Z pohledu zmíněných dvou rozhlasových stanic dává zachování vysílání na středních vlnách smysl, a to vzhledem k cílovým skupinám, na které Country Radio a Rádio Dechovka míří. Naopak Český rozhlas již od loňského podzimu postupně své posluchače připravuje na ukončení vysílání na AM rozsazích, které nepovažuje za perspektivní. Vsadil na DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související