ČTÚ nechává opakovaně připomínkovat připravované komerční sítě

27. duben 2023

Český telekomunikační úřad ve čtvrtek 27. dubna zveřejnil do opakované veřejné konzultace návrh vyhlášení výběrového řízení, jehož cílem je přidělit zájemcům rádiové kmitočty v pásmu 174–230 MHz pro zajištění 2 celoplošných a 27 regionálních vysílacích sítí zemského digitálního rozhlasové vysílání DAB+.

Tomuto kroku předcházelo uspořádání druhého workshopu s dotčenými subjekty, jejichž připomínky byly vypořádány a při přípravě materiálu zohledněny. V návaznosti na tyto připomínky tak došlo například ke změně formátu aukce z původně zamýšlené jednokolové obálkové aukce s utajenými nabídkami na transparentnější elektronickou aukci. Připomínky k návrhu je možno zasílat do 29. 5. 2023.

„Opakovaným vyhlášením veřejné konzultace k výběrovému řízení pro zajištění vysílání DAB+ jsme dostáli závazku celý proces vést transparentněji a otevřeněji. Naším cílem je nastavit podmínky správně, tak, aby se nový formát vysílání mohl zdárně rozvíjet a transformovat do trvalého a stabilního vysílání,“ uvedl předseda Rady ČTÚ Marek Ebert.

autor: lukpo
Spustit audio

Související