DAB+ multiplex NDR posílil o vysílač Bad Sachsa, zlepšil pokrytí v jihozápadní čisti pohoří Harz

2. září 2021

Obyvatelé jihozápadní části pohoří Harz v Dolním Sasku mohou naladit signál multiplexu NDR ve verzi pro oblast Braunschweig v uspokojivé kvalitě. Dostatečné pokrytí zajišťuje nový vysílač Bad Sachsa.

Rozhlasoví posluchači mezi městy St. Andreasberg, Walkenried, Gleichen a Ebergötzen mají od 12. srpna programy NDR k dispozici v ještě lepší kvalitě. V Bad Sachsa, Bad Lauterberg a Herzberg i ve velkých částech St. Andreasberg lze rozhlasové programy NDR přijímat na kanálu 6C prostřednictvím DAB+ na indoor příjem, tedy uvnitř budov. Nový vysílač uzavřel také mezery v pokrytí mezi regiony Duderstadt a Göttingenu.

DAB+ multiplex s označením NDR NDS NS zahrnuje stanice NDR 1 Niedersachsen, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info a N-JOY, které jsou také vysílány prostřednictvím FM. K dispozici jsou i čistě digitální programy NDR Plus, NDR Blue a NDR Info Spezial. Vysílač má výkon 5 kW a možná překvapivě je zde použitá kombinovaná polarizace antén, tedy jak vertikální, tak i méně obvyklá horizontální. Jde o jediný vysílač sítě s tímto technickým řešením.

autor: lukpo
Spustit audio

Související