DAB+ multiplex Nuernberg rozšíří dvě nové stanice, N90…4 beat a Pirate Radio

3. červenec 2019

První program přinese do bavorského města zejména hip hop, druhý pak indie, grunge a alternativní rock. Díky vysílači Dillberg je tato síť zachytitelná i na řadě míst v Čechách.

Digitální rozhlasový multiplex Nuernberg, který je zejména díky vysílači Dillberg zachytitelný i na omezeném území Čech, chystá rozšíření programové nabídky o dvě nové stanice - N90…4 beat a Pirate Radio. O přidělení volné datové kapacity těmto okruhům rozhodl v průběhu června bavorský regulátor. Multiplex Nuernberg funguje na kanálu 10C a jeho vysílač Dillberg, který je v provozu od 31. října loňského roku, má výkon 10 kW.

Co se týká programové náplně, N90…4 beat se zaměří na hip hop a pro Norimberk je úplnou programovou novinkou. Pirate Radio je původně on-line projekt mediální skupiny Funkhaus Nürnberg a orientuje se na mladé posluchače, kterým nabízí v rámci čtyřiadvacetihodinového, tedy nonstop vysílání, žánry jako jsou indie, grunge nebo alternativní rock. Volná datová kapacita byla přidělená těmto stanicím zejména právě z důvodu jejich zaměření.

autor: lukpo
Spustit audio

Související