DAB+ multiplex Oberbayern Süd s novým čtyřkilowattovým vysílačem Inntal

4. srpen 2023

Rozhlasová síť Oberbayern Süd známá v minulých letech jako Voralpenland je šířena od 26. června z nového vysílače Inntal Ebbs. Po Untersbergu jde o druhou lokalitu, která dokrývá tuto programovou nabídku ze sousedního Rakouska. V současné době je v provozu dvanáct vysílačů této rozhlasové sítě, kterou je možné přijímat i v části Čech.

Portál Satellifax nedávno informoval, že nový vysílač, který slouží pro dokrytí oblasti Inntal a Wörgl funguje s 10 kW, podle online databáze UKWTV je však tato hodnota nižší – 4 kW. Dvanáctá lokalita sítě Oberbayern Süd šíří v tuto chvíli deset rozhlasových programů, a to konkrétně Radio Oberland, Alpenwelle, Charivari Rosenhaim, Galaxy Rosenhaim, Bayernwelle, Radio ISW, Alpin FM, Radio BUH, 106.4 TOP FM a Kirchenradio.

Tento multiplex je zachytitelný i na omezeném území Čech, například v okolí Vodní nádrže Lipno. Na přijímačích s odpovídajícím softwarem je možné v tomto případě zaznamenat zejména vysílače Wendelstein, Hochberg a již výše zmiňovaný Untersberg. Na rozhlednách podél Lipenské přehrady lze tento multiplex přijímat i na teleskopickou anténu. V minulosti byla tato rozhlasová síť známa pod názvem Voralpenland, funguje na kanálu 7A.

autor: lukpo
Spustit audio

Související