Rozhlasová stanice Top FM rozšířila programovou nabídku DAB+ multiplexu Oberbayern Süd

23. květen 2022

Deset rozhlasových stanic v současné době obsahuje digitální síť Oberbayern Süd, dříve Voralpenland. Nejnovějším přírůstkem v programové nabídce se stal program Top FM, který byl doposud k dispozici pouze v mutliplexu Muenchen na kanálu 11C. V sítí Oberbayern Süd vysílá tento program na kanálu 7A.

Ve většině míst Česka je příjem Top FM v této programové nabídce znemožněn právě díky použitému kanálu 7A. Ten na našem území využívají jak České Radiokomunikace (Praha), tak i operátor RTI cz (mj. vysílač Krušné Hory – Javorník). Příjem však vyloučen není úplně v některých oblastech, kde se podaří signál českých programových nabídek odstínit. Stanici je šířena s datovým tokem 80 kbps a použitým kódováním HE-AAC, verze 1.

V současné době funguje multiplex Oberbayern Süd na kanálu 7A z deseti vysílačů a v přípravě, případně ve fázi realizace jsou další čtyři lokality. Tato síť například operuje na kótách Bad Tölz-Gaißach, Isen, Untersberg a pochopitelně i Wendelstein. V minulosti měl tento multiplex na české území relativně velký přesah. Součástí programové nabídky jsou dále například programy Radio Oberland, Alpenwelle nebo Bayernwelle.

autor: lukpo
Spustit audio

Související