DAB+ multiplex pro Drážďany by měl nakonec fungovat z vysílače Wachwitz

15. srpen 2022

Chystaný místní multiplex DAB+ Dresden, který svým signálem zasáhne i omezenou část Čech, bude nakonec šířen z atraktivnější a známější kóty Wachwitz a nikoliv původně zvažované lokality Wiener Platz. Na základě mezinárodní koordinace o tom informoval portál Satellifax. Termín zahájení vysílání prozatím není oficiálně známý.

Sasko se připravuje na významnou expanzi digitálního rádia DAB+, která proběhne v následujících měsících. Nejočekávanější je v tomto směru spuštění celozemského multiplexu na kanálu 12A. Jedním z připravovaných multiplexů je DAB+ Dresden. Umístění na vysílač Wachwitz bude znamenat šíření ze stejné kóty, jako je tomu v případě ostatních sítí, tedy DR Deutschland, Antenne Deutschland nebo MDR Sachsen.

Podle informací pocházejících z Německé síťové agentury (BNetzA) zde má být spuštěná také zemská nabídka DAB+ Sachsen na kanálu 12A a programový balík označovaný jako DAB+ Sachsen-Ost na kanálu 7A. Z Wachwitzu by tak mohlo fungovat v konečné fázi až šest rozhlasových multiplexů digitálního rádia. Digitální síť DAB+ Dresden má v tuto chvíli jistých osm zákazníků, mezi jinými například egoFM, lulu.fm nebo Radio Holiday.

autor: lukpo
Spustit audio

Související