V novém saském multiplexu DAB+ Chemnitz bude minimálně deset stanic, licenci získalo i MEGARADIOmix

29. červenec 2022

Nová digitální rozhlasová síť pro saské město Chemnitz, která odstartuje v horizontu následujících měsíců, bude obsahovat také program MEGARADIOmix. Na jednom ze svých posledních zasedání o tom rozhodl tamní mediální regulátor SLM. Stanice dává ve svém vysílání prostor i hudbě 80. let 20. století.

Mediální rada Saského státního úřadu pro sdělovací prostředky (SLM) se na svém zasedání dne 5. července zabývala přidělením zbytkových kapacit místního pokrytí DAB+ pro město Chemnitz. Při této příležitosti byla udělena licence programu MEGARADIOmix společnosti MEGA Radio GmbH, která sídli v bavorském Augsburgu. Připravovaný DAB+ multiplex má fungovat na kanálu 5B výkonem 2 kW ve vertikální polarizaci z vysílače Reichenhain.

MEGARADIOmix je čtyřiadvacetihodinový rozhlasový okruh se zaměřením na nejnovější hity žánrů disco, funk, pop, latino, house a aktuální žebříčky hitparád. Schválení, o kterém rozhodla mediální rada, platí na počáteční období deseti let a zohledňuje přidělení 66 kapacitních jednotek, což odpovídá datovému toku 80 kbps, předpokládá se opět využití kódování HE-AAC, verze 1. Předpokládaná podoba DAB+ multiplexu je k dispozici zde.

autor: lukpo
Spustit audio

Související