DAB+ multiplex v Augsburgu nakonec obsadí nová stanice rt1 relax

15. březen 2019

Vysílání má být určeno speciálně pro toto bavorské město, a jak název napovídá, bude mít relaxační charakter. Síť je zachytitelná i na omezeném území Čech.

Volná kapacita v digitální rozhlasové síti pro bavorské město Augsburg byla nakonec přidělena stanici rt1 relax. Na svém nedávném zasedání o tom rozhodl tamní mediální regulátor BLM. Další vysílatelé, mezi nimiž byla i uvažovaná turecko-jazyčná stanice, se svými projekty neuspěli. Společnost rt1.digital broadcast si zajistila přenosovou kapacitu na období deseti let. Vysílání má být určeno speciálně pro Augsburg, a jak název napovídá, bude mít relaxační charakter.

Mediální regulátor BLM připomíná, že o volnou kapacitu v Augsburgu a Norimberku se hlásili celkem čtyři žadatelé se sedmi projekty, nicméně některé musely být z výběrového řízení vyřazeny, a to z důvodu formálních chyb. Výsledky veřejné soutěže v Norimberku mají být oznámeny později. Multiplex z Augsburgu na kanálu 9C je možné při zlepšených podmínkách zachytit také na omezeném území Čech. Obsahuje například i stanice Radio Fantasy, Megaradio Bayern nebo Mega 80’s.

autor: lukpo
Spustit audio

Související