DAB+ multiplex z polských Katovic na kanálu 12C s lepším pokrytím

21. duben 2022

Operátor polského rozhlasového multiplexu DABCOM realizoval koncem března navýšení výkonu svých vysílačů ve třech lokalitách, z nichž minimálně jedna by měla zajímat i majitele digitálních rádií v Moravskoslezském kraji. Jde konkrétně o Katovice.

Na technickou změnu upozornil portál RadioPolska s tím, že Úřad elektronických komunikací povolil výkon 1 kW ve vertikální polarizaci. V Katovicích je šířen multiplex z mrakodrapu Stalexport. Příjem sítě DABCOM by neměl být problematický díky použitému kanálu 12C, který je platný pro území Čech, Morava naopak má zkoordinovaný kanál 12D. Nedochází tak ke kolizi s DAB+ multiplexem Českého rozhlasu.

V každé z lokalit je možné v tomto multiplexu naladit stanice Disco Radio, Mega Radio, Radio Nuta, Radio Bezpieczna Podróż, Radio Profeto a Open FM. V Čenstochové jsou k dispozici také programy MUZO.FM, Radio Jasna Góra, Radio Fiat, Twoja Polska Stacja a Radio Express; v Poznani MUZO.FM, Radio Elka, Konin FM a Wasze Radio FM; a v Katovicích Radio Express a Radio Imperium.

autor: lukpo
Spustit audio

Související