Polský regulátor rozdělil volnou kapacitu v DAB+ multiplexech pro Toruň a Katovice

19. listopad 2019

Co se týká programového zaměření, nové stanice mají nabídnout pestrou hudební škálu a témata. V multiplexech budou zastoupeny stanice s regionálním cílením, náboženstvím i tanečními žánry.

Polský regulátor KRRiT rozhodl v uplynulých dnech o rozdělení volné datové kapacity v připravovaných DAB+ multiplexech pro tamní města Toruň a Katovice. Stalo se tak na zasedání jeho rady 7. listopadu. Novými vysílateli, kteří uspěli v Katovicích, jsou Bezpieczna Podróż (Bezpečná cesta), Radio Imperium a Open FM. Nové programy se zaměří na osoby se zdravotním postižením, případně regionální problematiku.

Nabídku v Katovicích mohou dále rozšířit muzo.fm (informace, obchod, hudba), Express FM (orientace na lokální a regionální témata), Radio Profeto (sociálně-náboženský program), Mega Radio (hudba, kultura), Disco Radio (hudba, kultura) a Radio Nuta (hudba, kultura). Pro tyto vysílatele se jedná o rozšíření stávající distribuce.

Novými hráči na poli digitálního rozhlasu v Toruni jsou opět Bezpieczna Podróż (Bezpečná cesta) a Open FM. Radio Imperium, jehož program blíže specifikován regulátorem nebyl, v tomto regionu nefiguruje. Rozšíření stávající licence o DAB+ pro oblast Toruně se dočkaly stanice Radio Profeto a muzo.fm.

autor: lukpo
Spustit audio

Související