DAB+ vysílač Molbergen v Dolním Sasku rozšířil nabídku o multiplex Antenne DE

25. březen 2021

Z vysílače Molbergen v německé spolkové zemi Dolní Sasko už je šířen nejen signál DAB+ multiplexu DR Deutschland, ale také Antenne DE. V tuto chvíli tak tato kóta nabízí majitelům digitálních rádií v jejím dosahu obě celoplošné sítě.

V on-line databázi portálu UKWTV je nový vysílač označen celým názvem jako Molbergen-Peheim (Cloppenburg). Stejně jako v řadě dalších lokalit je možné novou digitální síť naladit na kanálu 5D. Shodně s multiplex DR Deutschland je použit výkon 5 kW ve vertikální polarizaci. Nejbližší velkou aglomerací je právě město Cloppenburg, které mělo ke konci roku 2019 téměř 170 tisíc obyvatel. Pro nalezení nových stanic stačí pouze zvolit automatické hledání, případně manuálně vybrat právě kanál 5D.

V současné době je využito dvanáct ze šestnácti programových pozic, DAB+ multiplex už je ale prakticky v tuto chvíli plně obsazen. Dvě volné pozice již mají rezervovány nové programy – Sportradio Deutschland a herFunk, program určený zejména ženám, který se však nebude vyhýbat ani mužskému publiku. Pátá a šestá pozice je vyhrazena pro další dva programy společnosti Antenne Deutschland, která je provozovatelem této digitální sítě. Které tematické programy je obsadí, zatím není v tuto chvíli známé.

autor: lukpo
Spustit audio

Související