Další bavorský rekordman, vysílač Dillberg šíří nově signál pěti DAB+ multiplexů

11. prosinec 2020

Z bavorského vysílače Dillberg si mohou majitelé digitálních rádií naladit nově i rozhlasovou síť DR Deutschland se stanicemi Deutschlandradio, sunshine live nebo Schwarzwaldradio. Multiplex Antenne DE z této kóty zatím šířen není.

Bavorský vysílač Dillberg v tuto chvíli nabízí posluchačům v jeho dosahu signál celkem pěti digitálních rozhlasových sítí. Od čtvrtka 10. prosince si odtud mohou zájemci naladit i první celoplošný DAB+ multiplex DR Deutschland. Jeho spuštění oznámila společnost Media Broadcast na sociálních sítích. Dillberg poslouží především pro pokrytí regionu Neumarkt v Horní Falci (Oberpfalz). Nová síť nabízí posluchačům celkem třináct stanic, mezi nimiž nechybí mj. rozhlasová rodina Deutschlandradio, sunshine live nebo Schwarzwaldradio.

Signál multiplexu DR Deutschland je šířen po celém Německu na jednotném kanálu 5C a jeho příjem je možný i na řadě míst v Čechách díky přeshraničnímu zásahu tamních vysílačů. V případě Dillbergu tato síť operuje s vyzářeným výkonem 10 kW ve vertikální polarizaci. Dalšími programovými nabídky dostupnými z této kóty jsou multiplexy Bayern (kanál 11D), Oberpfalz (kanál 6C), Mittelfranken (kanál 8C) a Nuernberg (kanál 10C). Celoplošná síť Antenne DE zatím pro vysílač Dillberg nebyla zkoordinována.

autor: lukpo
Spustit audio

Související