Další čtyři bavorské rozhlasové stanice sází na distribuci v pásmu VKV i DAB+

22. září 2020

Programy RSA Radio, RSA Radio Ostallgäu, RSA Radio Westallgäu a Radio Galaxy Allgäu jsou součástí multiplexu Allgäu, který relativně nedávno zprovoznil nový vysílač u Bodamského jezera.

Bavorský mediální regulátor BLM na jednom ze svých posledních zasedání rozhodl o tom, že další čtyři vysílatelé mohou pokračovat v kombinované distribuci pozemního signálu prostřednictvím pásma VKV/FM a digitálního rádia DAB+. Jedná se konkrétně o RSA Radio, RSA Radio Ostallgäu, RSA Radio Westallgäu a Radio Galaxy Allgäu. Povolení bylo uděleno na dobu následujících pěti let, konkrétně do 30. června 2025.

Programy jsou součástí rozhlasové sítě Allgäu, která je v jižním Bavorsku k dispozici na kanálu 8B. V době zlepšených troposférických podmínek a nadcházejícího inverzního počasí lze předpokládat příjem i na omezeném území Čech, kde nedochází k případné kolizi s multiplexem MDR Thueringen. Rozhlasová síť Allgäu byla nedávno zprovozněna i z vysílače Bregenz/Pfänder a je tak zajištěn bezproblémový příjem i v okolí Bodamského jezera.

autor: lukpo
Spustit audio

Související